Manta

ShetlanninlammaskoiraTaskudyykkarin Tuua Turbulenssi
Manta koiranetissä: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI27191%2F16&R=88
Synt. 4.4.2016
Sukupuoli: narttu
Omistaja: kasvattaja
Säkä: 42 cm
Hampaat: oikea purenta, kaikki hampaat
Silmät: ok 4/2017
Lonkat: A-A
Kyynärät: 0-0
Selkä: LTV0, VA0
Polvet: 0-0
Sydän: ei sivuääniä
Muuta: Mantaa ei tulla käyttämään jalostukseen

Mantan oli tarkoitus lähteä sijoitukseen, mutta alkua pidemmälle en kodin etsinnässä päässyt, sillä en vaan voinut tästä hieman juron näköisestä otuksesta luopua. Manta oli pentutestissä yhteistyökyvytön, omalla tahdolla varustettu, mutta kuitenkin aika pehmeä, hieman haasteellinen. Ja minä halusin ottaa tämän haasteen vastaan.

Mantan rakenne hurmasi jo pikkupentuna, pitkärunkoinen, hyvin kulmautunut ja hyväluustoinen. Reilu koko oli ainoa miinus. Naureskelinkin Mantan kasvaessa, että liian iso soopeli on ollut se viimeinen sheltti mitä olen itselleni hinkunut, mutta niin vaan rakastuin...

Jo pentutestissä esiintulleet haasteet ovat kulkeneet mukanamme koko reilun kolmen vuoden ajan. Kantoluodon sanoin Manta on juro possu. Sitä se todellakin on, jänkki jästipää, erittäin haasteellinen motivoida, 'pidä tunkkis'-asenteella varustettu eläin. Täydellinen epäsheltti!
Mantan kanssa aloittelin agilitytreenejä reilun vuoden iässä, mutta oma motivaationi on kadonnut matkan aikana jo kymmeniä kertoja, tullen aina välillä hetkeksi takaisin. Pidän siitä että Manta on hiljaa, äitiänsä kun saa aivan koko ajan olla vaientamassa sekä kisa- että treenipaikoilla. Ja siis minulle on aivan sama jos koira kiljuu radalla töitä tehdessään, mutta ulkopuolella tai odottaessa se ei vaan passaa. Äidin ja tyttären kohdalla vaan tuntuu, että ääni, vauhti ja motivaatio kulkevat käsi kädessä...
Mantan kanssa ollaan kesällä 2019 käyty juoksemassa muutamat supermölliradat ja olen odotellut josko kymmenien munalukkojen ja mereen heitettyjen avainten takana piilossa oleva motivaatio vihdoin löytyisi. Ja odottelen edelleen. Ja odotellessa kaappaan Mantan sohvalla kainaloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti