Tuuli


Shetlanninlammaskoira

Taskudyykkarin Enni Ensilento
Synt. 4.4.2016
Sukupuoli: narttu
Omistaja: kasvattaja
Säkä: 37cm
Hampaat: oikea purenta, kaikki hampaat
Silmät: ok pentutarkissa 5/2016
           pari ylimääräistä ripseä puhkeamassa 2/2017
Lonkat: A-A
Kyynärät: 0-0
Selkä: LTV0, VA0
Polvet: 0-0
Sydän: ei sivuääniä
Muuta: Näyttelystä SERT
            Tuulia ei tulla käyttämään jalostukseen.


Tuulin jääminen meille oli jo alusta asti selvää. Ihan ensin epäilytti, että selviääkö se ja sen jälkeen siitä tuli niin tärkeä, ettei myyminen käynyt edes mielessä.
Tuuli, jota Puupaksi nykyään kutsutaan, on taistelija, on ollut sitä alusta asti. Eihän se tässä muuten edes olisi. Se on perheen ilopilleri, joka jaksaa, jaksaa ja jaksaa leikkiä. Se on fiksu ja nopea oppimaan, mutta lähtiessään juoksemaan muiden kanssa tuhatta ja sataa, se jättää aivot narikkaan; turhaa painoa, heh-heh.

Innostuin näyttelyistä Tuulin kanssa sen saatua sertin kesällä 2019. Sen jälkeen menestys on ollut vaihtelevaa, ERIä se on saanut, mutta ei toista SA:ta. Ehkäpä vielä joskus. Tykkään käydä näyttelyissä lähinnä kesäisin ja vuoden päästä mennäänkin jo veteraaniluokkaan!
Mitään sen ihmeempää Tuulin kanssa ei olla harrasteltu, nuorempana se opetteli liudan temppuja, mutta elämän potkiessa omistajaa päähän useammastakin suunnasta, oli elo pitkän aikaa pelkkää arjesta selviytymistä.
Tuuli on luonteeltaan siskoaan helpompi, mutta myös terävämpi, äitinsä tavoin. Ei sekään tahdo vieraita koiria iholleen, ja kun tätä kunnioittaa, ei asiasta muodostu ongelmaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti