maanantai 7. maaliskuuta 2016

Lohduttavia uutisia, hyviä uutisia ja erinomaisia uutisia!

Tämä viikko se alkoikin jännän äärellä :) Heti aamulla matkasimme tyttöjen kanssa Alfapetiin ja ohjelmassa oli Elvien maksa-arvojen ja pissan kontrolli sekä Fayn tiineysultra. Fayn tiineydestä olin lähes satavarma, mutta näin ensikertalaisena tahdoin asialle varmuuden, sekä vähän osviittaa pentujen määrästä.
Hieman taustaa Elvien maksaongelmista: Viime syyskuussa Elvielle tuli jonkinlainen ärhäkkä suolistotulehdus, jonka takia jouduimme käymään lääkärissä. Pyynnöstäni koirasta otettiin pieni verenkuva, joka sitten kertoikin maksa-arvon (ALT) olevan koholla. Tästä syystä tilanne kontrolloitiin muutaman viikon päästä, mutta tuolloin tämä sama arvo oli karannut jo taulukon ulkopuolelle. Tästä eteenpäin oli vuorossa kolmen viikon antibioottikuuri ja Samylinia tukemaan maksan toimintaa. Seuraava kontrolli kertoi karua kieltään, kuuri ei ollut auttanut, arvot paukkuivat edelleen taulukon ulkopuolella. Normaali arvo on 10 ja 125 välissä, Elviellä se oli yli 1000.
Alfapetin Jutta ultrasi Elvien sisuskalut ja maksasta löytyi värimuutoksia. Taas kerran vedettiin koiranomistajalta matto jalkojen alta, voi Elvie...
Seuraava etappi olikin Espoon Univet ja maksabiopsia. Elettiin joulukuun alkupuolta. Tämä käynti oli taas niitä kertoja kun tuntui karmaisevalta jättää koira toisten ronkittavaksi, maksan sorkkiminen kun ei ihan riskitöntä ole. Toimenpide onnistui kuitenkin ilman suurempia komplikaatioita ja sain Elvien kotiin toipumaan <3 Tästä alkoi kahden viikon mittainen tulosten odotus. Juuri sopivasti ennen joululomaa lääkäri sitten soittikin. Maksasta otetut koepalat olivat löydöksettömät, eikä vastausta korkeaan maksa-arvoon saatu tätäkään kautta. Tämä toki oli hyvä uutinen, mutta jätti kyllä olon aika tyhjäksi. Mitä seuraavaksi? No, koska koira oli täysin oireeton, ei lääkärin mielestä kannattanut tässä vaiheessa muuta kuin seurata tilannetta ja kontrolloida arvot keväämmällä.
Näitä arvoja olimme siis Elvien kohdalla tänään tsekkaamassa, ja tämä onkin se otsikon lohduttava uutinen, arvot ovat laskemaan päin, mutta siltikin vielä hurjan korkeat. Elvie on kuitenkin täysin oireeton, joten jatkamme seurantaa ja Samylinia. Jos jollakulla tämän blogin harvoista lukijoista on tietoa tai omakohtaisia kokemuksia koirien maksaongelmista, niin kuulisin niistä mielelläni vaikka sähköpostitse.

Otsikon hyvä uutinen sen sijaan oli Elvien pissa ja sen kiteettömyys. Elviellä on ikänsä ollut ongelmia struviittikiteiden(kin) kanssa, mutta vihdoin tuntuu löytyneen se ruokavalio tarvittavine vitamiineineen ja lisähöysteineen, jolla kiteet pysyvät poissa. Meillä kaikki koirat syövät raakaruokaa, ja tämä on asia josta en suostu tinkimään.

Alfapetissä ovat oppineet, että vaikka Elvien veri onkin punaista, se on silti siniverinen ja sille kuuluu sydänkuosinen pinkki teippi ;)

Loppuun sitten ne erinomaiset uutiset! Faystä tulee kuin tuleekin pikkuäiti :) Ultrassa näkyi peräti viisi pentua, joten Fay jatkaa kulkuaan pitkin äiti-Lizzyn tassunjälkiä. En pistä lainkaan pahaksi, jos myös synnytys ja pentujen hoito sujuvat kuten äidillä on sujunut. Tulevalla pentueella on nyt oma sivu, sieltä voi käydä lukemassa lisätietoja. Nyt vaan toivotaan jatkonkin sujuvan hyvin :)


                                               Vatsankasvattaja <3




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti