torstai 7. huhtikuuta 2016

Pieni tuulivoimala

Tuuli-pieni säikäytti toden teolla ensimmäisen yön ja seuraavan aamun aikana. Heti syntymän jälkeen kaikki näytti hyvältä ja pennut olivat tarmokkaasti nisillä. Tuuli kuitenkin lopetti syömisen ja oli vaisumpi kuin muut. Edellisessä postauksessa käyttämäni termi 'elämänhaluton' ei ehkä ollut ihan oikea, sillä pieni liikkui kyllä ja puski nisille, mutta ei saanut otetta. Edes avustettuna se ei alkanut imeä.

Lisäsin pentulan lämpöä entisestään ja annoin Tuulille pipetillä hunajavettä ja vastiketta aina muutaman tipan kerrallaan. Paino lähti kuitenkin laskuun. Ensimmäisen vuorokauden illalla sain Devilin omistajalta vinkin Nutri-Plus geelin käytöstä ja pikkurillillä sitä varovasti laitoin pennun kitalakeen. Toistin tämän tempun seuraavan yön aikana pari kertaa ja lisäksi jatkoin pipettiruokintaa. Toisen vuorokauden aamulla oli Tuulin paino pudonnut alimmilleen, eli 10g syntymäpainosta. Tästä alkoi kuitenkin huikea nousukiito ja pentu piristyi silmissä! Eilisen aikana se alkoi imeä ihan toden teolla, eikä muuta enää tarvittu. Otin sen pari kertaa yksin syömään jotta se varmasti saa maitoa riittävästi, sen jälkeen se on syönyt muun porukan joukossa eikä todellakaan jää jalkoihin!



Mikä tämän aiheutti ja oliko se tässä? Enpä osaa sanoa. Vaikka Tuuli on porukan pienin, se ei todellakaan ollut shelttipennuksi mitenkään liian pieni. Luonnossa se ei olisi selvinnyt, mutta loppujen lopuksi se ei ihan hirmusti tarvinnut apua 'käynnistyäkseen' kunnolla.
Nyt painoa on jo +10g syntymäpainoon nähden ja kaikki näyttää hyvältä. Toivottavasti ongelma on selätetty lopullisesti.

Tuuli ruokailee

Lisää kuvia ja tietoja muusta porukasta myöhemmin. Possuja ovat kaikki :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti